12 029 пациенти от Варненска област са сменили личните си лекари

...
12 029 пациенти от Варненска област са сменили личните си лекари
Коментари Харесай

Над 12 000 души в област Варна са сменили личния си лекар през декември

12 029 пациенти от Варненска област са сменили персоналните си лекари през декември 2021 година, оповестяват от РЗОК - Варна, за Moreto.net.

Цифрата съдържа пререгистрации заради персонални желания на пациента, промяна заради преустановяване на практиката на общопрактикуващ доктор (ОПЛ), както и заради смяна на сегашен адрес на пациента.

Освен в интервала 1 – 31 декември ОПЛ може да бъде заменен по персонални желания на пациента и от 1 до 30 юни. Нормативните документи уреждат улеснена процедура за това.

За осъществяване на промяната не се изисква подаване на молба в Здравната каса.

Достатъчно е здравноосигуреното лице да разпечата от формалния уебсайт на НЗОК регистрационна форма за непрекъснат избор на общопрактикуващ доктор (адрес:, меню „ За жителите ”, подменю „ Регистрационни форми за избор на общопрактикуващ доктор ”), да впише персоналните си данни и с попълнената регистрационна форма и здравноосигурителната си брошура да посети определения нов персонален доктор.

Изборът се счита за сбъднат от момента, в който двете страни положат подписи под регистрационната форма.

Нормативните разпореждания разрешават да бъде определен нов персонален доктор когато и да е на годината при промяна на сегашен адрес на пациента , както и при вероятно преустановяване на практиката на общопрактикуващ доктор, без значение от аргументите за това.

НЗОК поддържа настоящ указател с подробна информация за всички договорни сътрудници за годината, включително и общопрактикуващи лекари.

Те са посочени с адреси и телефони на практиките. Информацията може да бъде открита на формалната страница на НЗОК –, в меню „ Информация за контрактувани действия ”, подменю „ Търсене на договорни сътрудници и действия ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР